• Dr. Gabriela Alecu

Zaharul - Otrava Alba

Actualizată în: 26 Nov. 2019Pentru ca sa va conving sa eliminati sau macar sa reduceti consumul de zahar din viata dvs., va recomand sa lecturati urmatorul articol ce prezinta procesul de productie al acestuia si afectiunile pe care le determina. Dupa ce veti studia si constata efectele sale nocive si bolile (de multe ori cronice) pe care le declanseaza/produce, nu cred ca veti ma privii cu aceeasi ochi acest produs. Lectura placuta!
Bolile provocate de zahar


Printre afectiunile produse de consumul de zahar (nu neaparat excesiv), se numara si urmatoarele afectiuni: diabet zaharat, boli de inima, obezitate, afectiuni dentare, steatoza hepatica, dereglari hormonale, cancer, hipertensiune arteriala, insomnii, probleme neurologice si Alzheimer, imbatranire prematura, etc.


Zaharul produce steatoza hepatica prin acumularea de grasimi la nivelul ficatului. Produce obezitate si tulburari hormonale datorita nivelului crescut de glucoza pe care il contine.


Grasimea depozitata la nivelul ficatului se extinde rapid si in restul corpului, paralizand capacitatea acestuia de a mai arde aceste depozite, fapt ce cauzeaza cresterea colesterolului LDL (rau) la persoanele consumatoare de zahar.


Zaharul cauzeaza o hipersecretie de insulina în fluxul sanguin, arterele devin tensionate si favorizeaza cresterea tensiunii arteriale, cauza principala a infarcului si a accidentului vascular cerebral.


Este adevarat ca zaharul este un drog si creeaza dependenta. El elibereaza opioide si dopamina în centrul placerii din creier, astfel încât ne simtim bune si vrem si mai mult. Printre simptomele acestei dependente se numara tremorul, anxietatea si depresia.


Zaharul deregleza abilitatea creierului de a detecta nivelul satietate, datorita nivelului scazut de leptina, hormon care joaca un rol foarte important în crearea acestei senzatii.


Zaharul este una din cauzele principale ale depresiei, datorita faptului ca, creeaza un nivel oscilant de serotonina (hormon responsabil pentru starea de bine), care influienteaza apoi nivelul de dopamina, ducand la depresie, anxietate si tulburari ale somnului.


Zaharul oxideaza celulele si substantele intra/inter - celulare determinand un proces oxidativ ce incurajeaza imbatranirea prematura. De asemenea el se ataseaza de proteinele din fluxul sangvin, influientand fibrele colagen si determinant o elasticitate redusa si o rigitate acuta la nivelul pielii.


Zaharul influienteaza negativ intregul organism, decand la declinul tuturor organelor sale, insa anumite corelatii nu prezinta studii clinice.


Zaharul produce mucus la nivelul plamanilor si in tot organismul, influientand astfel oxigenarea in alveole, reduce nivelul de oxigen din corp/sange, iar la nivelul sistemului osos si articular, il fragilizeaza, eliminand calciul din oase (pe care organismul il foloseste pentru a neutraliza aciditatea excesiva provocata de zahar). Un organism cu PH scazut (aciditate crescuta) este mult mai predispus bolii, deoarece aceasta are o imunitate scazuta.


Zaharul demineralizeaza si devitaminizeaza organismul, aceasta folosindu-si rezervele pentru digestia zaharului.


Zaharul hraneste parazitii intestinali si ajuta la dezvoltarea virusurilor, bacteriilor si parazitilor. Acestia produc toxine si infecteaza organele din apropiere, producand efecte devastatoare asupra intregului organism. Odata ce un ou parazitar a ajuns in ficat/creier, acesta produce pagube majore asupra organului in care habiteaza.Procesul de productie al zaharului


Zaharul nu este un produs alimentar, ci chimic în forma sa pura, adaugat la alimente pentru îmbunatatirea gustului. Aceasta substanta poate fi obtinuta în moduri diferite: din petrol, gaze, lemn, etc. Dar cel mai rentabil mod de a obtine zaharul este prelucrarea sfeclei de zahar sau a unui tip special de trestie, care asa si se numeste - trestia de zahar.


Cum se obtine zaharul în realitate?